|
|
Lokumlu Tatlı Çörek |
|
hatice teyze
Aşçı
Kayıt: 18.04.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97474
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2014
1,655 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 pake kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
İçi için:
250 gr sade lokum
Üzeri için pudra şekeri
Hamur malzemesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan ufak ceviz kadar parçalar alınır. Parmak uçlarıyla çay tabağından küçük açılır. Ortasına bir lokum konur, kaparılır. Kenarlarına bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında açık pembe renkte kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri serpilir.
|
|
Lokumlu Tatlı Çörek Tarifleri Açma Tarifleri
|
|