|
|
Lor Dolması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60664
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2011
2,736 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yılmaz Hasanusta
2 bardak bulgur
500 gram çökelek (lor)
Yeteri kadar evelik veya pazı yaprağı
2 adet soğan
Tuz
2 kaşık margarin
Az süt kaymağı
Soğanları ince ince kıyın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Diğer tarafta bulguru pilav gibi pişirin. Kavrulan soğanlara kaymak, bulgur ve lor ilave edin. Sonra iyice karıştırın ve pazı yapraklarını dolma gibi sarıp tepsiye tek kat dizin. Fırına verip biraz üzerleri kızarmaya yakın çıkarın. Tereyağını kızdırıp üzerine dökün ve sarımsaklı yoğurtla yiyin.
|
|
Lor Dolması Tarifleri Yonca Yemek Tarifleri
|
|