Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
200 gram lor peyniri,
2 yumurta,
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri,
2 çorba kaşığı un,
1 tutam cevz-i bevva,
1.5 litre et suyu veya tavuk suyu
Yapımı:
Yayvan hir porselen kâsede lor peynirini koyup İyice ezmeli. Buna rendelenmiş peynirle yumurtaları katmalı ve karışımı bir çatalla birbirine yedirirken cevz-i bevvayla unu azar azar katmalı. Bunların yedirilmesi tamamlanınca fındık iriliğinde parçalar alıp yuvarlamalı. Et veya tavuk suyunu bir tencereye koyup kaynatmalı. Su kaynayınca köftecikleri içine atmalı ve 10 dakika kadar bunları pişirmeli ve çorba servis tabağına alıp sofraya götürmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
ML® Lor Köftesi için tıklayın
|