Lorlu taban:
15 adet bebe bisküvisi
300 g tatlı lor peyniri
2 yemek kaşığı bal
0,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Supangle:
1 poşet Dr. Oetker Supangle
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş antepfıstığı
2 yemek kaşığı Hindistancevizi rendesi
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (15x25 cm)
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Üzerine tatlı lor, bal ve sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Cevizleri ilave edip tekrar karıştırın ve kalıba yayın.
Supangleyi 2,5 su bardağı süt ve margarin ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp lorlu karışımın üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Antepfıstığı ve hindistancevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|