|
|
Lor Peynirli ve Biberli Lavaş |
|
istisna
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc138817
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2018
1,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
230 gr un
Yarım çay kaşığı tuz
150 ml ılık su
Yarım paket Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı (Esmer Ekmekler İçin)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Ayrıca:
1 yemek kaşığı labne veya krem peynir
1 adet domates (çekirdekleri ve suyu temizlenmiş)
2 adet sivribiber
Bir tutam sumak
Bir tutam tuz
Unu, Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcını ve tuzu harmanlayın. Kontrollü olarak ölçülü ılık suyu yavaş yavaş ilave edin.
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve un serpilmiş tepsinin içine aktarın.
Hamurlardan bir tanesini un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde yufkalar elde edin.
Her yufkayı iyice ısıtılmış yapışmaz yüzeyli bir tavada, iki yüzeyini de pişirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesinin içine krem peynir sürün, küçük küçük doğranmış biber ile domates karışımından serpin. Sumak ve tuz da serpin. Rulo şeklinde sarıp hemen servis edin.
|
|
Lor Peynirli ve Biberli Lavaş Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|