Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Pazı 2 demet
İnce bulgur 1 su bardağı
Kuru soğan 2 adet, küçük boy
Kaymak 200 gram
Lor peyniri 1 su bardağı
Tereyağı 2 yemek kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Maydanoz ½ demet
Nane ½ demet
Pul biber 1 çay kaşığı
Yoğurt 250 gram
Sarımsak 2-3 diş
Su 1+1 ½ su bardağı
Tereyağı tavada ısıtılır. Küçük küçük doğranan soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kızartılır.
Bulgur eklenir karıştırılır, sonra 1 ½ su bardağı sıcak su eklenir. Kaynayınca ocak kısılır, kapağı kapalı olarak bulgur suyunu çekene kadar 10 dakika pişirilir.
Sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Bir tavada ince kıyılan nane ile maydanoza, peynir de ilave edilir ve karıştırılır. Pazıların sapları ayrılır ve pazı yaprakları 1 litre kaynar suya atılır.
2-3 dakika suda bekletilir çıkarılır, soğumaya bırakılır. Fırına dayanıklı bir kap hazırlanır. Pazının yapraklarının her biri boylamasına ikiye bölünür, damarlı kısımları atılır. Uçlarına birer tatlı kaşığı bulgurlu içten koyup ince rulo şeklinde sarılır.
Yan yana en fazla iki kat olacak biçimde fırın kabına dizilir. 1 bardak su eklenir, üzerinde çok az zeytinyağı gezdirilir. Önceden ısıtılan fırına yerleştirilir, üzerine kaymak koyulur. Kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Servis edilirken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve ayrı kapta tereyağında kızdırılan pul biber gezdirilir.
|