Malzemeler
1 adet yumurta.
1 yumurtanın sarısı.
4 çorba kaşığı şeker.
100 gr Sütaş beyaz peynir.
1 çorba kaşığı nişasta.
Bir portakal kabuğu rendesi.
Bir su bardağı un (tepeleme).
1,5 çay bardağı Sütaş süt.
Hindistancevizi.
½ paket kabartma tozu.
2 çorba kaşığı şeker.
Pudra şekeri
Sıvıyağ.
Hazırlanışı
Bir yumurtayı, iki çorba kaşığı şekeri, Sütaş sütü ve unu çırpın. Ayrı bir kapta Sütaş beyaz peyniri, şekeri, portakal kabuğu rendesini, nişastayı, hindistancevizini karıştırın. Portakallı karışımı daha önce hazırladığınız akıcı hamura ilave edin. Kabartma tozu da ekleyerek karıştırın. Kızdırılmış sıvıyağda lokma iriliğindeki hamurları kızartın. Kızaran hamurları emici bir kağıt üzerine alıp, üzerlerine pudra şekeri serperek ikram edin.
ML® Portakallı Kurabiye için tıklayın
|