|
|
Lorlu Şekerpare |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80309
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
2,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Hamurişi
1 Dilim limon
2 Su Bardağı un
3 Su Bardağı ŞERBETİ İÇİN SU
200 gr tuzsuz lor peyniri
3 Adet yumurta
1 Adet Limon rendesi
1 Paket kabartmas tozu
1 Su Bardağı irmik
3 Çorba Kaşığı pudra şekeri
3 Su Bardağı şerbeti için şeker
Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine tereyağı, süzgeçten geçirilmiş lor, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve 1 su b. unu sırasıyla ekleyerek karıştırın. Kıvamı sıvı olursa biraz daha un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirisiniz. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Az yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin. Bu arada şerbetini kaynatarak hazırlayın. İlk sıcaklığı çıkınca şerbetini vererek üzerine aynı boyda bir tepsi kapatarak şerbetini çekmesini sağlayın. Dilerseniz toz yeşil fıstık ile süsleyerek servis yapın.
|
|
Lorlu Şekerpare Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|