MALZEMELER
500 GRAM TULUM LOR
1 BÜYÜK BAŞ SOĞAN
DEREOTU
NANE
KEKİK
1 ORTA BOY DOMATES
DOLMALIK BİBER,İSTENİRSE ARALARA BİRKAÇ DOMATES DOLDURABİLİRSİNİZ.
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
ARZU EDEN VARSA FESLEĞENDE İLAVE EDEBİLİR.
HAZIRLANIŞI;
* Dolmalık biberlerinin, çekirdeklerini çıkartıp dolma yapacak şekilde hazırlıyoruz.
* Ayrı bir kabın içinde; tulum lor, çok ince ince kıyılmış 1 baş soğan, 1/2 demet dereotu ince kıyılmış, 1 domates küçük doğranmış, nane (taze yada kuru) olabilir. Kekik (kuru veyaz taze olabilir). 1 Çay bardağı zeytinyağı hepsi karışrırılır.iyice harmanlanınca,hazırladımız iç,dolmalık biberlere doldurulur.
* Fırın tepsisi zeytinyağla yağlanır,biberler az aralıklarla tepsiye dizilir,180 derece fırında hiç su koymadan biberlerin üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
|