Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1,5 Kg. Patlıcan
Yarım Kg Çarliston Biber
1 Kg domates
1 Çay Bardağı zeytinyağı
1 Çay Bardağı sirke
1 demet maydonoz
1 baş sarımsak
1 yumurta süslemek için
Patlıcan, biber ve domatesler ateşte közlenir. Kabukları soyulur. Küçük küçük doğranır.
Domatesler sulu kaldığı için yağda suyunu çekene kadar kavrulur.
Sarımsaklar dövülür, domatesin içinde bir iki taşım kaynatılır.
Doğranmış biber ve patlıcanlara küçük küçük maydanozlar ilave edilip karıştırılır.
Büyükçe bir domatesin içine yumurta bütün olarak dökülür ve fırında pişirilir.
Servis tabağının ortasına konur. Etrafına hazırlanan malzeme dökülür ve arzuya göre süslenir.
|