3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
100 gr margarin
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya özü
Margarini eritin ve ılımaya bırakın.Yumurtayı, şekeri ve tuzu önce bir kaşıkla karıştırın, daha sonar bir mikser ile 10-15 dakika çırpın ve iyice krema gibi olana dek. Bir spatula yardımı ile tekrar karıştırarak unu ekleyin. En son eriyip ılımış olan yağı, yavaş yavaş ilave edin, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyin. Özel kalıbını hafifçe yağlayın ve kalıbın 2/3 dolacak şekilde hamurdan koyun üstünü düzleştirin. 180 derecede, önceden ısınmış fırında, üstleri kızarana ve altın sarısı olana dek pişirin. Biraz ılındıktan sonra hemen kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Sertleşmemesi için temiz bir örtüyle kapatın veya cam bir kaba alın.
|