125 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
2 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
Yumurta sarısı hariç bütün malzemeler yoğurma kabının içerisine alınarak yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan küçük parçalar koparılıp parmaktan ince rulolar yapılır ve üç tane rulo uçlardan birleştirilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam çörek otu haşhaş ile süslenir.
170 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
|