http://www.hurriyet.com.tr
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instant maya
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta
İlk önce sıvı malzemeyi bir yoğurma kabına alın. Elinizle tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra mayayı, mahlebi, şekeri ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Bu karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek, hamur tamamen toplanıp istenilen kıvama gelene kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirip eşit büyüklükte bezelere ayırın. Bu bezeleri merdane yardımı ile çok inceltmeden açıp, kenarlarını bıçak ile düzelttikten sonra arzu ettiğiniz iç harcı koyup (örneğin lor-maydanoz karışımının üzerine kaşar rendesi) rulo şeklinde sarın.
Sardığınız hamuru 4 santimetre genişliğinde dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre susam ya da çörek otu serpin.
Hazırladığınız poğaçaların mayalanmasını beklemeden 180 derecelik fırında pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
|