2 su bardağı makarna (tercihen kelebek veya penne)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı mayonez
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı doğranmış salatalık turşusu
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı doğranmış kırmızı biber
1/2 su bardağı doğranmış yeşil soğan
Tuz ve karabiber
Taze dereotu veya maydanoz (süslemek için)
Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün. Soğuk su altında durulayarak soğutun.
Salatalık turşusu, havuç, kırmızı biber ve yeşil soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
Bir kasede yoğurt ve mayonezi karıştırın. İsteğe bağlı olarak karışıma biraz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
Soğuyan makarnayı geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine doğranmış sebzeleri, haşlanmış mısırı ve hazırladığınız yoğurt-mayonez sosunu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave ederek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Hazırladığınız makarna salatasını bir servis tabağına alın. Üzerini taze dereotu veya maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
|