1 adet bütün tavuk
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
1 er çay kaşığı kekik, karabiber, tuz
2 yemek kaşığı margarin
Yarım adet limon suyu
Yarım paket makarna
1 su bardağı domates püresi
2 adet domates
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı tavuk suyu
Tavuğu yarım haşlayın (tamamen pişmesin).
2 diş sarımsağı ezin, küçük bir kasede sarımsak, zencefil, kekik, karabiber, tuz, erimiş 2 yemek kaşığı margarin, yarım limonun suyunu iyice karıştırın ve tavuğu bu sosa bulayıp, strece sarıp buzdolabına kaldırın, en az 1 saat beklesin.
Makarnayı da yarım haşlayın ve fırın tepsisine yayın.
Üzerine 1 su bardağı domates püresini ve doğradığınız domatesleri ekleyin. 1 yemek kaşığı margarini eritip üzerine gezdirin, 1 su bardağı tavuk suyunu da dökün.
Tavuğu makarnaların üzerine koyun ve hesinin üstünü folyoyla kapatıp ısınmış 200 derece fırına verin. 20 dk sonra folyoyu çıkarın ve 15 dk daha pişsin.
|