|
|
Makarnalı dana sarma |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8674
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2006
2,707 defa indirildi / yazdırıldı
|
Makarna için:
300 gr. un
3 adet yumurta
50 ml. zeytinyağı
2 adet kabak
30 gr. tereyağı
20 gr. rende parmesan
Tuz
Biber
Çalışmak için un
Sarma için:
500 gr. dana biftek
10 gr. hardal
10 gr. maydanoz
10 gr. biberiye
10 gr. kekik
10 gr. adaçayı
5 gr. mercanköşk
30 ml. zeytinyağı
400 gr. arpacık soğanı
150 ml. et suyu
30 gr. şeker
Nişasta
Tuz
Biber
Makarna için unu, yumurtaları, 20 mi. zeytinyağını ve tuzu, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Eti uzunlamasına dilimlere kesin. Et dövûcüsü ile inceltin, hardal sürün. İnce kıyılmış maydanoz, biberiye, kekik, adaçayı ve mercanköşkü üstüne serpiştirin. Rulo yapıp mutfak ipliği ile bağlayın. Her tarafına tuz ve biber ekin. Ruloları kızgın zeytinyağında her tarafları kahverengi oluncaya kadar kavurun. Soyulmuş arpacık soğanları ekleyin, bir süre daha kavurun. Ruloları tavadan çıkartın. Soğanlara et suyunun 2/3'ünü ekleyin. Ruloları tekrar tencereye koyun. 150°C'de ısıtılmış fırının orta rafında 30 dakika pişirin. Hamuru dörde bölün. Unlu tezgahta ince açın. 20 cm. uzunluğunda, 3 cm. eninde şeritler kesin. Ruloları sostan çıkartın. Alüminyum folyoya sarıp, dinlendirin. Küçük bir tencerede şekeri karamelize edin. Kalan et suyunu ve soslu soğanı ekleyin. Orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Tuz ve biberle tatlandırın. Soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayın. Kabakları salatalık soyacağı ile ince dilimlere kesin. Makarnayı kaynar tuzlu suda hafif diri haşlayın, süzülmeye bırakın. Kalan zeytinyağında kabakları hafifçe kızartın, makarnayı ekleyip karıştırın. Tereyağını ve peyniri ilave edin. Tuz, biber ekin. Ruloların iplerini çözüp 3 cm. kalınlığında parçalara kesin. Yanında sos ve makarna ile servis yapın.
|
|
Makarnalı dana sarma Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|