400 gr. makarna burgu
1-2 adet patlıcan (büyüklüklerine bağlı olarak)
Badem bir avuç
4 yemek kaşığı pesto sosu
3-4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı doğranmış fesleğen
Zeytinyağı
Patlıcanları yıkayıp küpler halinde kesip yarım saat acı suyu gidene kadar suda bekletin.
Sonra suyunu süzüp durulayın.
Tavada 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz kıyılmış sarımsak ile patlıcanları kavurun.
Bu arada pakette yazan süreye göre makarnanızı haşlayın.
Büyük bir kase içinde patlıcan, beyaz kabuksuz kesilmiş bademleri, pesto, fesleğen, tuzu iyice karıştırın.
Eğer gerekirse, 1 çorba kaşığı ekleyin zeytinyağı ekleyip salatanızı servis yapın.
|