500 gr (2+1 2 su bardağı) kuru fasulye (bir gece suda bırakılmış)
1 tatlı kaşığı kuru nane (istenirse)
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı kırmızı biber
50 gr sucuk (ince dilimlenmiş
Orta boy bir tencereye fasulyeleri koyunuz. Üstlerini 5 cm şacak kadar su doldurup orta ateşte 1 saat, fasulyeler rengini değiştirene kadar haşlayınız.
Tencereyi ateşten indirip kevgirde fasvlyelerin suyunu süzünüz. Tencereyi yıkadıktan sonra suyu süzülmüş fasulyeleri tencereye koyunuz. Fasulyelerin üstünü 1 cm aşacak kadar su koyunuz.
Tuzu ekleyip, tencereyi hafif ateşte 45 dakika, fasulyenin suyu azalana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indiriniz.
Küçük bir tavada yağı eritiniz. Önce kırmızıbiberi, sonra sucuk dilimlerini tavaya atıp karıştırınız. Karışımı fasulyenin üstüne döküp kaşıkla hafifçe dağılmasını sağladıktan sonra, üstüne nane serpip servis ediniz.
Not: Fasulyelerin ikinci kaynaması sırasında, istenirse çarliston biberi ve domates de eklenebilir. Yemeğin pişme süresi, kurufasulyenin cinsim bağlı olduğundan, tencereyi ateşten indirmeden önce fasulyelerin pişip pişmediğini kontrol etmek gerekir.
|