Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hatay Yemekleri > Maklubiye (Kıbrıs) (1 adet - 12,624 defa bakıldı)

Maklubiye (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Maklubiye (Kıbrıs)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106185
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2015
1,897 defa indirildi / yazdırıldı




KKTC'de İmgesel Yemekler
Doğu Akdeniz Üniversitesi


1 kilo domates
2 kilo salatalık
Yarım kilo biber
1 dal maydanoz
1 kilo soğan
1 kilo pirinç
1 paket sehriye
1 - 2 adet tavuk göğsü
1 kilo yoğurt
Yağ

Maklubiye yemeği için öncelikle tencereye tavuk göğsü konulur ve iyice kaynayıp haslanması beklenir. Bir taraftan da tavanın içine biraz yağ ilave edilerek sehriye kavrulur. Sonra kavrulan sehriyenin içine pirinç eklenir ve üzerine yeteri kadar su eklenir. Bir süre sonra pirinçler suyunu çeker ve pilav hazır hale gelir. Ardından tencerede, haslanmış tavukla hazır olan pilav iyice karıstırılır. Bir tepsinin ortasına, tavuk etiyle karıstırılmış pilavın tenceresi ters çevrilerek kapatılır. Bu maklubiye yemeğinin en büyük özelliklerinden biridir.
Diğer taraftan domates, salatalık, biber ve soğandan olusan salata yapılır. Tencere kaldırıldıktan sonra, hazırlanan salata tepsinin ortasındaki pilavın çevresini süsleyecek sekilde eklenir. Sonra da salatanın aralarına yoğurt konulur. Sofranın genel görünümü, ortada pilav, etrafında ise bir salata, bir yoğurt gelecek sekildedir. En son olarak da maydanozlar yemeğe eklenerek, maklubiye pilavı servise hazır hale gelir.

Not: Maklubiye yemeği Kıbrıs’ın geleneksel yemeklerindendir. Diğer günlerin haricinde bayram ve düğün gibi özel günlerde yapılmaktadır.







Maklubiye (Kıbrıs) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet Maklubiye (Kıbrıs) 12,624 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort