Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bingöl Yemekleri > Malatya Baklavası (1 adet - 383 defa bakıldı)

Malatya Baklavası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Malatya Baklavası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171595
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2023
88 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

Baklava hamuru iyi cins unla yapılır. Yumurta, süt veya yoğurt, karbonat ve küllü su ile yoğrularak hamur hazırlanır.
Hamur parçalara ayrılır ve dinlendirilir.
Yumak sayısı 30-40 arasıdır. Ev nişastası ile tek tek zar gibi açılarak baklava sinisine üst üste yufkalar zedelenmeden oklava çevrilerek serilir.
Ortasına gelince bol dövülmüş ceviz serpilir. Kalan bezeler bitinceye kadar işleme devam edilir.
Sini genişliğinde kenarlarından kesilerek düzeltilir. Kenarından çıkan parçaya kırık denir.
Sini önce dörde, sonra sekize, daha sonra sininin ortasından başlanarak sekiz kollu yıldız ortaya çıkacak şekilde keskin bir bıçakla dilimler eşit büyüklükte kesilir.
Üzerine kızgın tuzsuz tereyağı bolca dökülür.
Yağ hamura döküldüğünde cazırdayarak her yanına yayılır.
Daha sonra mahalledeki fırınlarda kızartılır.
Daha eski dönemlerde kızartma işi, iki sac arasında yapılırdı.
Şurubu ise 2 ölçü şekere 1,5 ölçü su ile hazırlanır.
Kaynamaya başladıktan sonra 13-14 dakika kaynatılıp limon suyu konur, bir iki taşım kaynatılıp elin dayanabildiği ısıdaki soğumuş şurup baklavaya dökülür.

Not: Sininin etrafından çıkan kırıklar da, tepsinin en altına ve üstüne birer bütün yufka, araya artan yufka parçaları (kırıkları) ve ceviz konmak kaydıyla aynen bir baklava gibi hazırlanıp kızartılır ve şurubu dökülür. Buna sini kırığı denir. Bayramdan önce ev halkına yedirilir.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.07.2023






Malatya Baklavası Tarifleri Bingöl Yemekleri



(1 adet Malatya Baklavası 383 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort