Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Gazayağı/Pazı/Ilıştıra 1 kilogram
Soğan 1 adet
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Karabiber 1 çay kaşığı
Pul biber 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Çiğce 1 çay bardağı
Hamuru için:
Un 1 kilogram
Maya 1 tane
Tuz 1 yemek kaşığı
Su 1 su bardağı
Öncelikle 1 kilogram un, 1 tane maya, 1 yemek kaşığı tuz ve 1 su bardağı su, hamur haline gelinceye dek yoğrulur, 1 saat kadar mayalanır.
Hazırlanan hamur, küçük bezeler halinde ayrılır ve çok büyük olmayacak şekilde oklavayla açılır.
İçlerine mancar, çiğce, soğan, sıvı yağ, karabiber, pul biber ve tuz karışımından hazırlanan iç koyulur.
Ağızları kapatıldıktan sonra tepsiye dizilir ve fırına verilir. 45 dk. ile 1 saat arası piştikten sonra servise hazır hale gelir.
|