Muhallebi için:
1 litere süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
Pelte için:
3 su bardağı mandalina suyu
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
Muhallebi malzemesi margarin ve vanilya dışında tencereye aktarılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce margarin ve vanilya katılır, karıştırılır. Soğurkan ara ara karıştırılır. Pelte malzemesi diğer tencereye konur. Orta ateşte şeffaflaşıp, kıvam alana dek pişirilir, soğutulur. Kaselerin yarısına muhallebi konur, kalan kısmı da pelteyle tamamlanır. Üzeri arzu edilen şekilde süslenir, ikram edilir.
|