http://www.hurriyet.com.tr
1 kilogram yerelması
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet mandalina suyu
1 demet dereotu
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak
2 adet havuç
2 çorba kaşığı pirinç
4-5 adet kesme şeker
10 adet arpacık soğan
Soğanları, yer elmalarını, sarımsağı ve havucu yıkayıp ayıkladıktan sonra doğrayın ve bir tencereye koyun. Mandalina suyunu, şekeri, tuzu ve zeytinyağını karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Orta ateşte sebzeler pişmeye başlayınca yıkanıp süzülmüş pirinçleri ve 1 bardak ılık suyu ilave edin. 35 dakika kadar pişirip pirinçler yumuşayınca ateşten alıp soğumasını bekleyin. Servis tabağına alınca üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.
|