Mandalina 4- 5 adet
Toz şeker 200 gr.
Su 300 ml.
Limon suyu 1/2
Üzeri için:
Kaymak veya dondurma
Mandalinaları bol suda yıkayıp kurulayın.
Kabukların bir kısmını rendeyle alın.
Mandalinaları su dolu bir kapta birkaç kez suyunu değiştirerek 8 saat kadar bekletin.
Mandalinaları soğuk suya alıp 15 dakika kısık ateşte kaynatın.
İlk pişirme suyunu döküp, tekrar soğuk su ekleyin ve kısık ateşte yeniden 15 dakika kaynatın.
Kaynama işlemlerinin ardından soğuk suya alın.
Mandalinaları, yatay olarak iki eşit parçaya kesin.
Kabuk kısımları altta kalacak şekilde mandalinaları bir tavaya dizin.
Toz şeker, su ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra mandalinaların üzerine gezdirin.
15-20 dakika kadar pişirin, ocaktan alın.
1. Servis kabına alıp soğumaya bırakın. Oluşan şerbet kısmını üzerinde gezdirin. Arzuya göre kaymak veya dondurma eşliğinde servis edin.
|