3,5 su bardağı krema
1,5 su bardağı mandalina suyu
2 su bardağı tozşeker
2 paket vanilya
2 adet yumurta
Üzerine:
200 gram bitter çikolata
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın.
Yumurta sarılarını şekerle çırpın, ardından mandalina suyunu ve kremayı ekleyin, vanilyayı katın.
Yumurta aklarını ayrıca çırpıp kar haline getirin, kremalı karışıma ekleyin ve çırpın.
Çelik bir kaba alıp buzluğa yerleştirin.
1 saat sonra çıkarıp mikserle 3-4 dakika çırpın. Tekrar buzluğa yerleştirin.
Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
Sonrasında dondurmayı bardaklara ya da kuplara paylaştırın.
Yeniden buzluğa koyun. İyice donduğunda, çikolatayı benmari usulü (çikolatayı koyduğunuz kabı, içi su dolu başka bir kapta ısıtarak) eritip dondurmaların üzerini kaplayın.
Tekrar buzluğa yerleştirin.
Donunca çıkartın ve servis yapın.

|