|
|
Mandalinalı Haşhaşlı Kek |
|
sırça kümes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2011
Mesajlar: 37 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69592
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2011
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
100 gram margarin
2 su bardagı toz şeker
2.5 su bardagı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardagı haşhaş
1 su bardagı mandalina suyu
2 paket bitter çikolata (80.er gramlık)
1 paket beyaz çikolata (80.er gramlık)
Eritilip soğutulmuş margarine, tozşeker ve yumurta sarılarını ilave edip çırpın. Karışıma mandalina suyunu, kabartma tozunu, vanilya ve unu ekleyin. Bu arada yumurta aklarını çelik veya cam bir kap içinde bir tutam tuzla çırpıp kar haline getirin ve hamura ekleyerek iyice yedirin Son olarak haşhaşı ilave edin. Hamuru önceden yağlanmış 24 cm çapındaki kalıba dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü altın sarısı oluncaya dek pişirin. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edip fırından alın. Bu arada bitter çikolatayı benmari usulü (çikolatayı koyduğunuz kabı, içi su dolu başka bir kapta ısıtarak) eritin. Fırından çıkan kekin üzerine sürün. Beyaz çikolatayla süsleyip, servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 31.03.2023
|
|
Mandalinalı Haşhaşlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri
|
|