|
|
Mandalinalı Parfe |
|
Köksal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc56149
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2010
4,494 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2,5 su bardağı mandalina suyu (taze sıkılmış mandalina suyu)
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1/2 paket krem şanti
2 paket vanilya
Tencereye sütü, şekeri, unu alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp iyice soğutalım. Sonra içine vanilyaları ve toz krem şantiyi ilave ederek mikserle bir dakika çırpalım. Kremayı ıslak bezle silinmiş köşeli bir kalıba boşaltıp yayalım. Mandalinalı pelte için tencereye mandalina suyunu, şekeri ve nişastayı alıp iyice karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Pelteyi ateşten alır almaz kremanın üzerine boşaltalım. Üzerini arzu ettiğimiz şekilde süsleyip buzdolabında birkaç saat soğutarak dilimleyip servis yapalım.
|
|
Mandalinalı Parfe Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|