https://www.dogrusucarrefoursa.com
6 çorba kaşığı yumurta akı
½ fincan toz şeker
1 su bardağı badem
1 su bardağı pudra şekeri
Mango marmeladı için:
1 adet mango
½ çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
3 tatlı kaşığı limon suyu
½ çay kaşığı jelatin tozu
Yumurta akını önce düşük daha sonra yüksek devirde aralıksız çırpın. Köpürmeye başladığında yavaş yavaş toz şekeri ve pudra şekerini ilave edin. Büyük bir köpük elde ettiğinizde robottan geçirdiğiniz bademleri ekleyin. Aşağıdan yukarıya doğru hafif hareketlerle, kremayı söndürmeden karıştırın. Krema torbasına doldurduğunuz makaron kremasını pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla sıkın. Makaronları önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Makaronları soğumaya bırakın ve mango marmeladını hazırlamaya başlayın.
Mangoyu soyun, gelişigüzel doğrayın ve şeker, limon suyu ile birlikte pişirin. Mango yumuşadığında karışımı blender ile pürüzsüz hale getirin. Ayrı bir kapta jelatin tozu ya da dilediğiniz jöle tozunu 2 yemek kaşığı sıcak su ile karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde jelatini mango sosu ile karıştırın ve 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün mango marmeladı iyice kalınlaştığında hazırladığınız bezelerin arasına sürün.
|