|
|
Mangolu Sebzeli Nuar |
|
fırın
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc114818
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2016
1,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram nuar eti
300 gram salkım domates
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış börülce
2 adet kırmızıturp
½ adet mango
½ adet kırmızı biber
½ adet sarı biber
6 yaprak marul
1 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı taze ada çayı
1 adet defneyaprağı
1 diş sarımsak
50 gram tereyağı
Yarım su bardağı limon suyu
Tuz
Karabiber
Nuar etini tuz ve karabiberle harmanladıktan sonra tereyağı, biberiye, ada çayı, 1 diş sarımsak ve defne yaprağı ile her iki tarafını da tavada pembeleştirin. Karışımı ısıya dayanıklı bir kaba alırken içine tekrar biberiye ve ada çayı serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Eti ince dilimleyip sebzeler, dilimlenmiş mango ve marul yaprağı ile tabağa yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip bir tutam tuz ve karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
|
|
Mangolu Sebzeli Nuar Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|