|
Mantar Kurabiye |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1447 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180324
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2024
19 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
1 yemek kaşığı kakao
Oda sıcaklığında beklettiğiniz ve yumuşamış olan tereyağını, pudra şekerini ve yumurtayı bir kap içerisine alın ve karıştırın.
Üzerine mısır nişastası, vanilin, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip güzel bir şekilde yoğurun.
Hamur elinize yapışmayacak hafif sertlikte bir kıvam aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Yağlı kağıdını hamur tepsisinin üzerine serin ve kurabiye hamurlarını üzerine yerleştirin.
Ufak bir şişe kapağını kakaoya batırın ve kurabiyelerin üzerine bastırarak mantar şekli elde edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece ayarındaki fırında 15 dakika pişirin.
Mantar kurabiyeniz hazır!
|
Mantar Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169116
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2022
221 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
250 g oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 su bardağı un
Şekillendirmek için:
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve buğday nişastasını bir kaba alın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp üzerine eleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Kakaoyu bir kaseye alın. 2 cm çapında çember kalıbı önce kakaoya bulayın daha sonra hamurların tam ortasına hafifçe bastırarak iz çıkarın. Çemberi her seferinde kakaoya bulayarak hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
|
Mantar Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167022
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
3 su bardağı buğday nişastası
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
Margarini yumuşak hale getiriyoruz. Geniş bir kap içerisine pudra şekerini ve buğday nişastasını koyuyoruz. Margarini ilave edip elimizle mıncıklıyoruz.
Un, yumurta, vanilya ve karbonat ilave ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış tepsiye aralıklı diziyoruz. Şişe kapağını önce kakaoya batırıp ardından kurabiyelerin üzerine bastırıyoruz. Mantar kurabiyelerimizi 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
Mantar Kurabiye |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156351
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2021
253 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
125 gram tuzsuz tereyağı
5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı kakao
Derin bir kapta şeker ile yumurtayı çırpın. Ardından tereyağı ve nişastayı ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu katıp yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar çıkarın. Boş bir şişenin ağzını önce düz bir tabağa koyduğunuz kakaoya batırıp ardından yuvarlak hamurun üzerine bastırın, mantar şeklini aldığını göreceksiniz. Kurabiye hamurlarınızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlı kağıt serdiğiniz tepside pişirin. Kurabiyenizin rengi beyaz kalacak.
|
Mantar Kurabiye |
|
finito
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc155558
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2021
869 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 margarin
2 yumurta
1 bardak pudra şekeri
3 bardak buğday nişastası
1,5 bardak un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Üzerine:
1 kaşık kakao
Oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri ve yumurtayı yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş nişasta ve un ekleyin. Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurma işlemini sürdürün. Kulak memesi kıvamına gelince üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Şeklini vermek için cam bir şişenin ağzını kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine bastırın. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin.
|
Mantar Kurabiye |
|
behruz
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc150889
Gönderme Tarihi: 31.May.2020
330 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
250 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
300 gram mısır nişastası
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao ya da Türk kahvesi
Tereyağını ve yumurtaları oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletin.
Oda sıcaklığına gelen tereyağı ve yumurtayı, pudra şekerini de ekleyerek çırpın.
Mısır nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin.
Karışıma unu ekleyin ve homojen bir hale gelene kadar yoğurun. Karışımı kontrol edin. Eğer elinize yapışıyorsa biraz daha un eklemeniz gerekiyor demektir.
Vaktiniz varsa hamurunuzu yarım saat dinlendirebilirsiniz.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Bir tepsiye sıvı yağ sürün.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak tepsiye dizin.
Bir tabağa isteğinize göre kakao ya da Türk kahvesi koyun. Boş bir soda şişesinin ağız kısmını önce yağa ardından tabaktaki kakaoya batırın daha sonra yuvarladığınız hamurunuzun üzerine bastırın.
Tepsiyi önceden ısıttığınız fırınınıza yerleştirin ve on beş dakika pişmeye bırakın.
Kurabiyeleriniz piştikten sonra biraz soğuması için bekletin.
|
Mantar Kurabiye |
|
masa üstü
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc149044
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020
419 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
6 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Geniş bir kaba sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki margarini alın. Parmak uçlarınızla margarini ezin.
Üzerine nişasta ve pudra şekeri ekleyin.
Üzerine elenmiş unu ekleyin ve iyice yoğurun.
Hamuru eşit bezelere bölün ve yuvarlayın.
Bir şişe kapağını kakaoya bandırın ve hamurun üzerine bastırın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri soğuması için demir tel üzerine alın.
|
Mantar Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc146146
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2019
598 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
5 tatlı kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
Çay tabağı kadar kakao
1 tane boş soda şişesi
Öncelikle tereyağı ve kakao hariç tüm malzemeyi karıştırın. Erimiş yağı da ekleyip iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Bu topları yağlı tepsiye dizin ve soda şişesinin ağzını kakaoya batırıp hamurunuza bastırarak mantar şekli oluşturun. Kurabiye toplarının kurumasını beklemeden, yağlıyken kakao bastırdığınız bölgeye yapışır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
Mantar Kurabiye |
|
nurettin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc144630
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2019
490 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın ve derin bir kaseye alın.
Üzerine pudra şekerini ve yumurtayı da ekleyip elinizle iyice birbirine yedirin.
Nişastayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Ununu da yoğurmaya devam ederek yavaş yavaş ilave edin.
Son olarak vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.
Hamurunuzu yarım saat dinlendirin.
Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde top yaparak yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Kakaoyu bir tabağa alın. Ufak bir şişenin ağzını kakaoya batırarak tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine bastırın.
Bütün kurabiyelere bu işlemi uyguladıktan sonra 170 derecede önceden ısıttığınız fırına kurabiyelerinizi verin.
25-30 dakika kadar pişirin.
Kurabiyeler esmerleşmeden fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kurabiyeleriniz hazır.
|
Mantar Kurabiye |
|
çöl gülü
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc144439
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2019
570 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın ve derin bir kaseye alın. Üzerine pudra şekerini ve yumurtayı da ekleyip elinizle iyice birbirine yedirin. Üzerine nişastayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Ununu da yoğurmaya devam ederek yavaş yavaş ilave edin. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.
Hamurunuzu yarım saat dinlendirin. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde top yaparak yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Kakaoyu bir tabağa alın. Ufak bir şişenin ağzını kakaoya batırarak tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine bastırın. Bütün kurabiyelere bu işlemi uyguladıktan sonra 170 derecede önceden ısıttığınız fırına kurabiyelerinizi verin. 25-30 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler esmerleşmeden fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kurabiyeleriniz hazır.
|
Mantar Kurabiye |
|
ibrahim ibo
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140457
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2019
717 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yumurta
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
1 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 paket buğday nişastası
1 çorba kaşığı kakao
Hamur yoğurcağımız kaba yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurtaları ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan, cevizden biraz daha iri parçalar koparık yuvarlak şekiller verelim. Bir şişe veya tuzluğun ağız kısmını kakaoya batıralım ve hamurların orta kısmına kakaolu şişe ağzını derince bastırıp çekerek hamurların mantar şekli almalarını sağlayalım. Hamurları fırın kabına dizip önceden ısıtılmış 170 derece ısılı fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
|
Mantar Kurabiye |
|
sarı tokalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc132600
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2018
732 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 küçük paket nişasta
2 yumurta
1 vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Üzerine kola kapağı kakao su karışımı
Un bir kaba alınır.
Nişasta, margarin, sıvıyağ, yumurta eklenir yoğurulur, kabartma tozu vanilya eklenir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır, tepsiye dizilir
Kola kapağıyla kakaoya batırılıp kurabiyelere batırıp çekin, mantar görünümü olacak.
200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirceğiz.
|
Mantar Kurabiye |
|
sarı tokalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc132599
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2018
643 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarim paket margarin
1 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı nişasta
Aldıgı kadar un
Kakao
Yumuşamış margarini ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin.
Kakaoyu tabağa koyun soda şişesinin ucunu önce kakaoya sonra kurabiyelerin tam ortasına batırın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında beyaz pişecek şekilde pişirin.
Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis yapın.
|
Mantar Kurabiye |
|
sarı tokalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc132598
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2018
798 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2 tane yumurta
1 çay fincanı pudra şekeri
2,5 çay fincanı un
200 gr mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kakao
Karıştırma kabına, unu alalım ortasını havuz gibi açalım, oda sıcaklığındaki margarini ilave edelim.
Sonra sırası ile, iki yumurtayı kıralım, pudra şekerini ilave edelim. Mısır nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozu ilave edelim. Kıvama gelene kadar yoğuralım.
Kıvama gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizle yuvarlayalım yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Küçük bir şişe kapagı ile hamurlarının üzrine bastırıp kapak şekli verelim, kenarlarına kakao serpelim.
200 derecelik ısıda otuz dakika pişirelim.
|
Mantar Kurabiyesi |
|
sarı tokalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc132595
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2018
806 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr bugday nişastası
250 gr. erimiş margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
1 yumurta
Aldığı kadar un
Biraz kakao
Biraz sıvıyağı
Un hariç hepsini yoğurun unu ilave edin.
Tepsiye minik minik yuvarlayıp sonra kola şişe kapağını önce sıvıyağına sonra kakao ya batır.
Hamurlara hafifçe bastır.
Altı kızarana kadar fırında pişirin.
|
Mantar Kurabiye |
|
altınel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118964
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2016
1,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selda Çetintaş
1 adet yumurta
150 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kakao
Geniş bir kabın içine tüm malzemeleri alalım ve iyice karıştıralım. Hamur çok fazla katı kıvamlı olmuyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. İstediğimiz bir kalıbı kakaoya batırıp kurabiyenin üzerine hafifçe bastıralım. 170 C fırında üstleri pembeleşene kadar pişirelim ve enfes mantar kurabiyelerimiz artık servise hazır.
|
Mantar Kurabiye |
|
çiftci
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc118391
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2016
1,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğba Balcı
2 adet yumurta
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 çorba kaşığı kakao
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta ellerimizle iyice birbirine yedirelim. Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyelim. En sonunda vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edelim ve yarım saat üzeri kapalı olarak dinlendirelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim. Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım sonra kurabiyelerin üzerine bastıralım. Böylece kurabiyelere mantar şeklini vermiş oluyoruz. Bütün kurabiyelere bu işlemi uygulayalım. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 dakika pişirelim.
|
Mantar Kurabiye |
|
demo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc107590
Gönderme Tarihi: 15.May.2015
1,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yumurta akı
2 çorba kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı kakao
Bir yoğurma kabının içine ince çekilmiş fındıkları ve diğer malzemeleri koyup iyice karıştırın. Yumuşak bir hamur yapın. Yuvarlak şekillerde kurabiyeler oluşturun. Yuvarlak bir kalıpla hamurun ortasına batırın. Mantar şekli verip tepsiye dizin. Fırına verip 15 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpilebilir.
|
Mantar Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103516
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2014
1,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı un
1 paket mısır nişastası
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
Bir kabın içine mısır nişastasını koyun. 1 çay bardağı unu, 1 su bardağı şeker ve tereyağını koyup elinizi biraz zorlayarak yoğurun. Yağı yedirin ve içine kalan malzemeleri ekleyip hamur haline getirin. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Yağlanmış, unlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir kapakla batırıp yuvarlak şekil verin ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.
|
Mantar Kurabiye |
|
farfara
Aşçı
Kayıt: 16.08.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc100859
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014
1,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz fındık
3 çorba kaşığı tereyağı
3 yumurtanın akı
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı un
Derin bir kabın içinde toz fındığı, tereyağını, şekeri karıştırın. Üzerine yumurta akı, vanilya ve kakaoyu ekleyip akışkan bir karışım elde edin. Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Yağlı kâğıdı bir tepsiyse dizin. Hamuru açıp bardak yardımıyla kesin. 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alıp soğutun. Servis tabağına dizip üzerine pudra şekeriyle süslemeler yapıp servis yapın.
|
|