|
Mantar Kurabiye |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6764
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
5,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
Günay Taş
Malzemeler:
200 gr. misir nisastasi
100 gr. pudra sekeri
250 gr. margarin
1 yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi baking soda
alabildigi kadar un
1 kasik kakao
Yapilisi:
1) Kakao haric malzemeler bir kaba konur. Karistirilir. Alabildigi kadar un ilavesiyle kulak memesi yumusakliginda hamur yapilir.
2) Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alinip elle yuvarlak kurabiyeler yapilir. Yaglanmis tepsiye dizilir.
3) Kucuk agizli yuvarlak sise kapagi once kakaoya batirilir ve kurabiyelerin ortasina bastirilir.
4) Orta hararetli firinda sarimtirak renk alincaya kadar pisirilir.
ML® Kedi Patisi için tıklayın
|
Mantar Kurabiyesi |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc14938
Gönderme Tarihi: 28.May.2007
4,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İlk olarak 1 paket margarin eritilir ve soğumaya bırakılır. Un derince bir kaba konur. Ortası açılarak soğutulmuş margarin, toz şeker, yumurta, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir ve karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Kola şişesi kapağıyla üzerlerine bastırılarak mantar şekli verilir. Mantar kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kurabiyelerin rengi beyaz renkte olacak şekilde 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerleri renkli şekerlemelerle süslenir.
ML® Cuma Kurabiyesi için tıklayın
|
Mantar Kurabiye |
|
PazarOla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2005
Mesajlar: 42 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc139
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2005
4,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. tereyağı
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 bardak pudra şekeri
2 yumurta
2 kaşık yoğurt
3 bardak nişasta
alabildiğince un
kabartma tozu ve vanilya
1 kaşık kakao
Tereyağı elle yumuşatılır. Çiçek yağı ilave edilir. Yumurta, pudra şekeri, yoğurt da katılabilir iyice karıştırılır. Daha sonra nişasta, 1,5 bardak un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. İyice yoğrulur. Eger hamur ele yapışıyorsa un ilave edilir. Hamur ele yapışmayacak hal alana kadar yoğrulur. Daha sonra cevizden biraz büyük toplar yapılır, yağlanmış tepsiye dizilir. Bir gazoz kapağı iyice yıkanır, kakaoya batırılarak topların ortasına batırılır. Bu şekilde 180 derece fırında pişirilir.
ML® Mantar Kurabiye için tıklayın
Fotoğraf "behruz" tarafından gönderildi. 29.05.2020
|
Mantar Kurabiye |
|
dilek_varol
Aşçı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 15 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc19173
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2007
3,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket oda sıcaklığında erimiş margarin
1/2 kg. mısır nişastası
2 çay bardağı un
1 kabartma tozu
Üstü için:
Kakao
Kakao hariç tüm malzemeler karıştırılır iyice yoğrulur.
Daha sonra kurabiye şekli verilerek tepsiye dizilir.
Bir kola kapağını çay bardağına koyduğumuz kakaoya batırıp şekil verilen kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırılır.
Sonra 150-170 derece fırına sürülür.
|
Mantar Kurabiye |
|
Amazon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2005
Mesajlar: 34 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc259
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2005
3,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 paket mısır nişastası (400 gr.)
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
1 çorba kaşığı kakao
Çukur kaba oda ısısında yumuşamış margarin, yumurtalar ve şeker konur, iyice karıştırılır. İçine nişasta, un ve kabartma tozu eklenerek yoğrulur. Hamur ceviz büyüklüğünden daha küçük parçalara ayrılır. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya batırılmış şişeyle hamurun üzerine bastırılır, mantar şekli verilir. Kurabiyeler tepsiye dizilir 180 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
ML® Alacalı Kurabiye için tıklayın
|
Mantar Kurabiye |
|
Anne
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 368 Şehir: Turkey |
Kısa URL: https://ml.md/lc6330
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
3,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2 adet yumurta
½ kabartma tozu
1 su bardağı şeker
400 gr. mısır nişastası (2 paket)
Yeteri kadar un
1 yemek kaşığı kakao
Yağ, yumurta, şeker iyice karıştırılır, içine kabartma tozu, un ve nişasta ilave edilerek hamur elde edilir. Hamur ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlanabilir. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli verilerek tepsiye dizilir. Normal sıcaklıktaki fırına atılıp beyaz kalacak şekilde pişirilir.
ML® Dedem Kurabiyesi için tıklayın
|
Mantar Kurabiye |
|
selmann
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2011
Mesajlar: 37 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70521
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2011
3,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2 su bardağı un
2 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıyoruz. Avucumuzda sıkarak biraz daha yumuşak bir hale getiriyoruz. Üzerine unu, nişastayı pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkartıyoruz. Ceviz büyüklüğünde veya istediğiniz büyüklüklerde yuvarlayabilirsiniz. Huninin ucunu önce kakaoya, sonra hamura batırarak mantar şeklini elde ediyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz, önceden ısıtılmış 170 derecede 20-25 dk. pişiriyoruz.
Fotoğraf "pasta" tarafından gönderildi. 08.06.2017
|
Mantar Kurabiye |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4486
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
2,957 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin (250 gram oda sıcaklığında)
2 yumurta oda sıcaklığında
2 paket mısır nişastası
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 su bardağından 2 parmak az un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 adet boş soda şişesi
Fırınınızı 175ºC ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlamayın. Oldukça geniş bir kaba oda sıcaklığındaki sana yağını, yumurtayı ve şekeri koyun. Karışımı, beyazlayıp krem haline gelene kadar elinizle karıştırın (Mikserin orta hızıyla da beyazlatma işlemini yapabilirsiniz).
Nişastayı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ilave edin. Hamur elinizi bırakana kadar yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ve elinizle yuvarlayarak top haline getirin.
Yağlanmış fırın tepsisine üç parmak aralıklarla yerleştirin. Bir kahve fincanına kakaoyu koyun. Temiz ve kuru soda şişesinin ağız kısmını kakaoya batırın, biraz silkeleyin. Şişenin kakaoladığınız ağzını, yuvarlak hamurun tam ortasına hafifçe bastırın ve çekin. Hamur mantar şeklini alacaktır. Şişeyi çok bastırırsanız hamurun kenarları çatlayabilir. Bütün kurabiyeleri bu şekilde hazırlayın önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin. Bu kurabiyeyi pişirirken üzerinin pembeleşmesini beklemeyin çünkü mantar kurabiyenin özelliği beyaz kalmasıdır.
ML® Al Kurabiye için tıklayın
|
Mantar Kurabiye |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc69399
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011
2,941 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr nişasta
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
Malzemeleri karıştırın hamuru elinizle yuvarlayıp tepsiye dizin. Ufak bir kalıbı önce suya sonra kakoya bandırıp kurabiyelerin üzerine batırıp mantar şeklini verin orta ısılı fırında pişirin.
|
Mantar Kurabiye |
|
zencefil
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17852
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2007
2,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket buğday nişastası,
1 su bardağı un,
2 adet yumurta,
1 paket margarin,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 paket pudraşekeri.
Üzerine:
1 tatlı kaşığı kakao
Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 paket pudraşekerini karıştırın.
Hamurdan ceviz iriliğinden parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak şekil verin.
Küçük hamur toplarını tepsiye dizin. Yuvarlak küçük bir şişe kapağını kakaoya batırın.
Sonra küçük hamur toplarının üzerine bastırın.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kurabiyelerin üzeri çok hafif pembeleşene kadar pişirin.
ML® Kaya Kurabiye için tıklayın
|
Mantar Kurabiye |
|
beyazı
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc94397
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2013
2,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı nişasta
Bir kabın içine kıyılmış fındık, nişasta, yumurta akı ve pudra şekerini ekleyip çırpın. İçine kakao ve erimiş tereyağını da aynı anda ekleyin ki kakaonun rengini tereyağı ortaya çıkarsın. Sonra hepsini karıştırıp şekil verin ve tepsiye dizin. Ortasına bir küçük şişe kapağı ile hafifçe bastın. 200 derecedeki fırında 10 dakika kadar pişirip çıkartın ve üzerine bir miktar pudra şekeri serpip soğumaya bırakın. Çok lezzetli bir kurabiye oluyor.
Fotoğraf "ironii" tarafından gönderildi. 18.12.2014
|
MANTAR KURABİYE |
|
banyan
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc70703
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2011
2,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket buğday nişastası
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Derin bir kapta nişasta, un, kakao, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. İçine soğuk tereyağını parçalara bölüp koyun ve elinizle iyice yoğurun. Hamuru tezgah üzerinde açıp küçük yuvarlak bir kalıpla kesin. Fırın tepsisine dizin. Daha sonra biraz daha küçük bir kapak yardımıyla üzerlerine bastırıp şekil verin. Kapağı biraz kakaoya bularsanız daha güzel bir görüntü olacaktır. Tepsiyi 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın ve soğumaya bırakın.
|
MANTAR KURABİYE |
|
Suzanna
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Roma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23068
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
2,707 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2,5 su bardağı un
2,5 su bardağı nişasa
1 bardak pudra şekeri
1 adet yumurta
1 kaşık yoğurt
Kabartma tozu
Vanilya
1 paket yumuşak margarin
Çok az kakao
Yapılışı:
Kakao hariç bütün malzemeleri yoğurup, yumuşak bir hamur yapın. Fırın tepsisine yuvarlak şekil vererek dizin. Bir çay tabağına biraz kakao koyun. Çok küçük yuvarlak bir kapağı kakaoya batırıp, kurabiyelerin ortalarına (ters dönmüş mantar görünümünde olacak şekilde) bastırın. Orta ısılı fırında rengi beyaz olacak şekilde pişirin.
|
Mantar Kurabiye |
|
otorite
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2011
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67996
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011
2,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
2 paket nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Biraz kakao
Küçük bir kapak
2 yumurta ve pudra şekerini derin bir kapta çırpalım daha sonra margarini ilave edelim ve karıştıralım. Nişastayı ekleyelim biraz yedirelim daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip yoğuralım. Hazırlanmış olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlanmış tepsimize dizelim. Mantar şeklini vermek için de kapağın ağız kısmını kakaoya batırıp daha sonra kurabiyelerin üstüne hafif şekilde bastıralım. Önceden ısıttığımız 170 derecedeki fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
|
Mantar Kurabiye |
|
Petek
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc20295
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007
2,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 su bardağı pudra şekeri,
1 paket margarin (oda sıcaklığında),
2 paket (400 g.) mısır nişastası,
1 su bardağı un,
2 yumurta,
1 paket şekerli vanilin.
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Cevizden daha büyük parçalar kopararak yuvarlayıp bastırmadan tepsiye aralıklı dizin. Küçük bir kapağın ağzını nemlendirip, önce türk kahvesine batırın, sonra hamurların ortasına hafifçe bastırıp çekerek mantar görüntüsü elde edin. Önceden 170°C de ısıtılmış fırında pişirin.
|
Mantar Kurabiye |
|
demelale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2012
Mesajlar: 53 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc82924
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012
2,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağı
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Tüm malzemeyi karıştırın, elde ettiğiniz hamura yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin. Şişe kapağını kakaoya batırıp üzerlerine bastırın ve tepsiyi 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serip servis tabağına aktarın.
|
Mantar Kurabiyesi |
|
mesir
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94731
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2013
2,016 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 paket nişasta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
Kakao hariç diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.
Elinde cevizden biraz daha büyük bezeler yapıp tepsiye dizin.
Pasta şırıngasıyla kakaoya batırıp kurabiyelerin üstüne koyun.
Fırında pişirin.
|
Mantar Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103516
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2014
1,951 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı un
1 paket mısır nişastası
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
Bir kabın içine mısır nişastasını koyun. 1 çay bardağı unu, 1 su bardağı şeker ve tereyağını koyup elinizi biraz zorlayarak yoğurun. Yağı yedirin ve içine kalan malzemeleri ekleyip hamur haline getirin. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Yağlanmış, unlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir kapakla batırıp yuvarlak şekil verin ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.
|
Mantar Kurabiye |
|
farfara
Aşçı
Kayıt: 16.08.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc100859
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014
1,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz fındık
3 çorba kaşığı tereyağı
3 yumurtanın akı
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı un
Derin bir kabın içinde toz fındığı, tereyağını, şekeri karıştırın. Üzerine yumurta akı, vanilya ve kakaoyu ekleyip akışkan bir karışım elde edin. Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Yağlı kâğıdı bir tepsiyse dizin. Hamuru açıp bardak yardımıyla kesin. 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alıp soğutun. Servis tabağına dizip üzerine pudra şekeriyle süslemeler yapıp servis yapın.
|
Mantar Kurabiye |
|
demo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc107590
Gönderme Tarihi: 15.May.2015
1,629 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yumurta akı
2 çorba kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı kakao
Bir yoğurma kabının içine ince çekilmiş fındıkları ve diğer malzemeleri koyup iyice karıştırın. Yumuşak bir hamur yapın. Yuvarlak şekillerde kurabiyeler oluşturun. Yuvarlak bir kalıpla hamurun ortasına batırın. Mantar şekli verip tepsiye dizin. Fırına verip 15 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpilebilir.
|
|