|
|
MANTAR SOTE GARNİTÜRÜ |
|
buz kalıbı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52860
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mantarları iyice ayıkladıktan sonra ortalama 25 mantar için 100 gram hesabıyla tereyağını bir tencerede yakmadan kızdırdıktan sonra mantarları içine atıp 4 dakika çeviriniz. Sonra bir çorba kaşığı un serpip bir dakika daha çevirdikten sonra 1 bardak su, ya da etsuyu ile ıslatınız. Bir kaşık kıyılmış maydanozla birkaç diş kıyılmış sarımsak da koyunuz. Mantarlar açık kestane rengini alınca indirip kullanınız.
Not: Bu iki tarzda pişirilen mantarlar çok leziz olurlar. Bilinmelidir ki, hangi renkte olursa olsun altları yelpaze gibi yaprak yaprak olursa o mantardan taze olmak koşuluyla hiçbir zaman kuşkulanmayınız. Öyle olmayıp da düz ve kara, kafes gibi delik delik olursa kuşkusuz o mantarlar zehirlidir. Kurak havalarda meydana çıkan mantarları da kullanmamalıdır. Çok dikkat ediniz.
ML® Mantar Salatası için tıklayın
|
|
MANTAR SOTE GARNİTÜRÜ Tarifleri Salatalar
|
|