|
|
Mantar Türlüsü |
|
sezar
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2009
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc36354
Gönderme Tarihi: 11.May.2009
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
150 gram kültür mantarı
150 gram morel mantarı
150 gram girolle mantarı
1 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 kahve fincanı tereyağı
1 çay kaşığı ezilmiş adaçayı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Maydanoz sapları
Hamuru içi:
200 gram un
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeterince su
2 çay kaşığı tuz
Haşlamak için:
Yeterince su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Un, yumurta, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Çok az su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Merdaneyle ince bir yufka kalınlığında açın. Geniş bir tencerede suyun içine sıvı yağ ve tuz ekleyerek, kaynatın. Açtığınız yufkayı kaynar suda 2 dakika haşlayın. Fazla suyunu süzmek için bir bez üzerinde bekletin. Tavaya tereyağını alın. İnce doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşinceye dek kavurun. 2 dakika arayla dörde kesilmiş mantarları tavaya aktarın. Adaçayı, karabiber ve tuz ekleyerek 5 dakika pişirin. Küçük kareler şeklinde kestiğiniz yufkanın içine hazırladığınız harçtan koyun. Kenarlarından büzerek bohça şekli verin. Maydanoz sapları ile ağız kısmını bağlayın.
Not: Morel ve girolle mantarlarını büyük marketlerde bulabilirsiniz.
|
|
Mantar Türlüsü Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|