https://www.posta.com.tr
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Harç için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
300 gr. mantar
Tuz
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
2 adet rendelenmiş domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Küp doğranmış soğan, mantar ve tereyağını, mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Sirkeyi ekleyin ve 10 dakika soteleyin. Baharatları serpin.
Maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırın. Oda sıcaklığında, hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin. Diğer hamur malzemelerini ekleyerek yoğurun ve hamurun üzerini kapatarak, 2 saat dinlendirin.
Hamurunuzu 6 parçaya bölün. Unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın. Ortasına mantarlı harcı koyun ve ay şeklinde kapatarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız domates sosu üzerine dökerek servis yapın.
|