|
Mantarlı Başemal Soslu Krep (Çek) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108269
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2015
1,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krep için:
4 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 fiske kabartma tozu
Tuz
İç malzemesi:
1 adet soğan
1/2 paket dağ mantarı
1/2 kg ıspanak
Tuz
Karabiber
2 kaşık margarin
Beşamel sos:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Haşlanmış mısır
Kırmızı biber
Kaşar peyniri
Krep için tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz. Tavaya bir çay kaşığı yağ koyarak bir kepçe malzeme koyup her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Altı kızarınca spatulayla çevirip üstünü de kızartıyoruz. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.
Soğanı yağda soteliyoruz. Dağ mantarı ekleyip harlı ateşte biraz daha pişiriyoruz. Ispanakları da koyup tuz karabiber ilavesiyle suyunu çekene kadar ocakta tutuyoruz ve kapatıyoruz. Beşamel için yağda unu sarartıp sütünü ilave ediyoruz tuz karabiber ekliyoruz ve kaynayınca kapatıyoruz. Ispanaklı harcımızı kreplerin içine doldurup bohça şeklinde kapatıp borcama ters çeviriyoruz. Tüm krepler bitince üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşar serpilir.Mısır ve biberlerde eklendikten sonra fırına sürülür. 10-15 dakika fırında kızaran krepler sıcak servis yapılır.
|
|