|
|
Mantarlı Böbrek |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59669
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2011
2,228 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kuzu böbreği (yağları temizlenip doğranmış)
4 dilim ekmek (2 cm. kalınlığında kesilip kabukları alınmış)
1 yumurta
125 gr (1/2 su bardağı) süt
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
4 dilim salam (zarı soyulup doğranmış)
250 gr mantar (temizlenip ince doğranmış)
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı rafine yağ
4 çılbır (kaynar suya kırılmış) yumurta (sıcak)
Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz.
Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpmız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız. Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşince-ye kadar pişiriniz. Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz.
Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız.
Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz. Köpüklenmssi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız. Kızartılmış ekmekleri kâğıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz.
Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz. Üstlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz.
|
|
Mantarlı Böbrek Tarifleri Bumbar Tarifleri
|
|