|
Mantarlı Börülceli Alaca Pilav (Muğla) |
|
sun
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2015
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc112379
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2015
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı haşlanmış börülce
10 Adet kestane mantarı veya çintar mantarı
3 Su Bardağı Sıcak Su
Yeteri Kadar Tuz, karabiber
Pirinci ılık su ile ıslatıp 10 dk bekletin. Mantarları yıkayıp kurulayın ve dilim dilim doğrayın.
Zeytinyağını ve tereyağını tencerede ısıtın. Mantarları ilave edip bir kaç dakika hızlı ateşte soteleyin.
Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edip tuz ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. Haşlanmış börülceyi ilave edip karıştırın. Biraz karabiber serpip üzerine 3 bardak sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav demlendikten sonra harmanlayıp servis yapın.
|
|