|
|
MANTARLI ÇULLUK (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15631
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007
2,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kişi için MALZEME :
2 adet çulluk, temizlenmiş (içi çıkmamış)
2 kahve fincanı rafine yağı
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, bir çimdik karabiber
Bir çimdik kırmızı yaprak biber
4 adet üzüm yaprağı
1 avuç mantar, dörde bölünmüş
2 adet arpacık soğanı ince kıyılmış
2 çay kaşığı un
YAPILIŞI:
Çulluk dağlarda ve akarsu kenarlarında kum ve benzeri şeyler yediği için barsakları temizdir ve ödü yoktur. Bu nedenle barsakları ile yenir.
Çullukların göğüslerini üzüm yaprağı ile sarıp sicim ile bağlayınız
Çullukları tuzlayıp biberleyiniz, dibi düz küçük bir kasrola (tencereye) çullukları yan yatırarak koyup rafine yağını üzerlerine dökünüz
Zaman zaman içindeki yağdan bir kaşık ile alıp üzerine dökerek beş dakika bir yanını beş dakika öbür yanını pişirip fırından çıkarınız
İlk sıcaklığı geçince çullukların içini (barsaklarını) boşaltıp kıyıp muhafaza ediniz
Çullukların but ve göğüslerini ayırıp bir güvece koyup muhafaza ediniz
Çullukların kemiklerini kırıp çulluğu pişirdiğiniz tenceredeki yağı döküp tencereye ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağı ve kıyılmış soğanı ilâve edip ateşe koyunuz
Bir iki dakika karıştırarak kavurup unu ve kırmızı biberi koyup bir kere karıştırın, ateşten alıp süzdürünüz
Mantarı, az tereyağında bir iki dakika sote yapıp sosun içerisine ilâve ediniz
Bir kere kaynatıp kalan tereyağını barsaklar ile iyice karıştırıp sosa karıştırarak yediriniz, çullukların üzerine döküp servis ediniz.
|
|
MANTARLI ÇULLUK (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|