Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bumbar Tarifleri > MANTARLI DANA BEYİNİ (1 adet - 75,739 defa bakıldı)

MANTARLI DANA BEYİNİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Beyin Tarifleri
Böbrek Tarifleri
Bumbar Tarifleri
Ciğer Tarifleri
Dalak Tarifleri
Dil Tarifleri
İşkembe Tarifleri
Kelle Tarifleri
Kokoreç Tarifleri
Paça Tarifleri
Taşlık Tarifleri
Tavuk Ciğeri Tarifleri
Uykuluk Tarifleri
Yürek Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


MANTARLI DANA BEYİNİ

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc14839
Gönderme Tarihi: 24.May.2007
2,626 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 dana beyni (400 gram kadar),
100 gram tereyağı,
200 gram taze mantar,
1 diş sarımsak,
1 limon,
1 baş arpacık soğanı,
1 demet maydanoz,
1 çorba kaşığı domates salçası,
5 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 fincan un,
1 fincan kurutulmuş ekmek tozu,
1 çorba kaşığı et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Mantarların saplarındaki toprağa değen bölümleri kesip atın. Ellerinizi limonlu soğuk suyun içinde tutarak zarlarını ayıkladıktan sonra dilim dilim kesip bu limonlu suda bırakın.
Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağıyle 1 çorba kaşığı zeytinyağı (bitkisel bir başka yağ olursa daha iyi olur) koyun. İçine ayıklanmış bir diş sarımsak da attıktan sonra tavayı ateşe oturtun.
Tavadakiler ısınınca sularını iyice süzeceğiniz mantarları tavaya atın. Tuzunu, biberini de serptikten sonra tavanın kapağını örtün. Vakit vakit tahta bir kaşıkla karıştırarak mantarları orta ısılı bir ateşte 15 dakika kadar pişirin. Mantarları ateşten indirirken ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyılmış olan maydanozun yarısını üstüne serpin ve bir-iki defa karıştırın. Beri yanda beyini bol akarsuda iyice yıkayıp mümkün olduğu kadar zarını çıkarın. Sonra artan yarım limonu da sıkacağınız tuzlu kaynar suya atarak haşlayın. Beyin haşlanınca sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
Bir çorba kaşığı tereyağını bir başka tavaya koyun. Buna 2 kaşık zeytinyağıyle rendelenmiş arpacık soğanını ve bir kaşık et suyunda eritilmiş bir kaşık domates salçasını katın. Tavadaki karışıma tuz ve karabiberini de serptikten sonra tavayı hafif bir ateşe oturtun ve karıştırarak on dakika pişirin.
Salçayı ateşten indirirken kalan yarım demet kıyılmış maydanozu katıp bir-iki defa karıştırın.
Soğumuş olan beyni yarımşar santim kalınlığında dilimlere kesin. Bir tavaya kalan tereyağıyle iki kaşık zeytinyağı koyun. Bir kâseye de yumurtayı kırıp hafifçe çırpın. Tavadaki yağ kızınca beyin dilimlerini önce una, sonra sırasıyle yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna buladıktan sonra tavaya atın.
Kızaran beyin dilimlerini kevgirle alıp yağları süzüldükten sonra sıcak bir yerde tutacağınız servis tabağının orta yerine düzenli bir biçimde yerleştirin. Beyinlerin kızartılması bitince salçayı ısıtıp beyinlerin üstüne dolaştırarak döküp sıcak sıcak servis yapın.






MANTARLI DANA BEYİNİ Tarifleri Bumbar Tarifleri



(1 adet MANTARLI DANA BEYİNİ 75,739 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort