|
|
Mantarlı Domates Dolması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc46412
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2010
2,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler :
Domates 6 Adet
Komili Riviera zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Mantar 20 Adet
Kuru soğan 2 Adet
Galeta unu 1/2 Su Bardağı
Sarımsak 3 Diş
Rendelenmiş yağsız kaşar peynir 1 Su Bardağı
Kekik 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı
Maydanoz1/2 Demet
Tuz
Çekilmiş karabiber
YAPILIŞI:
1- Domateslerin içlerini dolmalık hazırlar gibi çıkartın. Çıkardığınız domateslerin içlerini bir kaseye koyun.
2- Kuru soğan yemeklik doğrayıp, sarımsakları ayıkladıktan sonra kıyın.
3- Mantarların saplarını çıkarıp ortadan dörde bölün.
4- Harcı için: Yayvan bir tencerede Komili Riviera zeytinyağı kızdırıp içine doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine mantarları ekleyip mantarlar bıraktıkları suyuçekene kadar kavurun.
5- Mantarlar kavrulunca içine çıkardığınız domateslerin içlerini ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
6- En son olarak harcın içine kekiği, galeta ununu, kıyılmış maydonozu, kırmızı pul biberi, tuzu, çekilmiş karabiberi ilave edip harcı bir taşım pişirdikten sonra ateşten alıp içine rendelenmiş yağsız kaşar peynirini karıştırın.
7- Bir kaşık yardımıyla hazırladığınız peynirli harcı domateslerin içine doldurun. Mantarlı domates dolmalarını fırın tepsisine dizip önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika domatesler yumuşayıncaya pişirip sıcak olarak servis edin.
|
|
Mantarlı Domates Dolması Tarifleri Komili Yemek Tarifleri
|
|