MALZEMELER
4 adet enginar
2 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı doğranmış mantar
2 çorba kaşığı mısır
2 adet kesme şeker
1/2 demet dereotu
1 limonun suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Bir tencereye sıvıyağla beraber, temizlediğiniz enginarları koyun. Limon suyunu, şekeri ve tuzu ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Enginarlar yumuşayınca ateşten alarak soğumaya bırakın.
Soğanları halka halka doğrayıp, tencerede kalan yağla kavurun. Mantarı ve mısırı ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Servis tabağına aldığınız enginarları ince kıyılmış dereotuna bulayıp, ortalarını mantarlı içle doldurun. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
|