|
|
Mantarlı Et Sote |
|
gülçubuk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2012
Mesajlar: 94 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc84645
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2012
1,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
Behiye Sönmez
1 kilo dana kuşbaşı
300 400 gr mantar
4-5 tane sivribiber
2 tane soğan
2 tane büyük domates
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kuşbaşı etleri bir tencereye ekleyin. Orta ateşte etler suyunu salıp tekrar çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu arada yayvan bir tencereye veya tavaya sıvı yağ ekleyip doğradığınız mantarları sotelemeye başlayın.
Daha sonra sıra ile soğan, biber ve pişen etleri de ekleyin. Tuz karabiberi de katıp orta ateşte biraz kavurun.
En son doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip bir iki kez karıştırıp bir süre kapağı kapalı pişirin.
Hazırladığınız et sotenizin üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekletin.
|
|
Mantarlı Et Sote Tarifleri Maggi Yemek Tarifleri
|
|