https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı arborio pirinci
1 su bardağı mantar, doğranmış
2 su bardağı taze ıspanak, doğranmış
1 adet soğan, doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
4 su bardağı tavuk veya sebze suyu (sıcak)
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Bir tavada zeytinyağı ve bir yemek kaşığı tereyağını eritin. Doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kısık ateşte soteleyin.
Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar sotelemeye devam edin.
Mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ispanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Ispanaklar büzülüp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Arborio pirincini ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşana kadar kısık ateşte soteleyin.
Tavuk veya sebze suyunu azar azar ekleyerek karışımı sürekli karıştırın. Her eklediğinizde suyunu çekmesini bekleyin.
Risotto kıvam alana kadar su ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu süreç yaklaşık 18-20 dakika sürebilir.
Rendelenmiş parmesan peynirini ve bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Karıştırarak eritin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Risotto kıvamını aldığında ocaktan alın.
Üzerine taze rendelenmiş parmesan peyniri ve taze karabiber serperek sıcak servis yapın.
|