https://gurmekibris.com
1-Kutu konserve mantar (keslimlis)
150 gr kiyma
1 buyuk bas sogan
1/2 Demet maydonoz
3/4 kahve fincani sivi yag
Tuz
Karabiber
20 Tane Hazir milföy hamuru
1 Yumurtanın sarısı
Bir tavanın içerisine yağımızı koyalım ,biraz ısınınca mantarlarımızı icerisine koyup biraz kızartalım ,kıymamızı da ilave ederek ikisi birlikte kavuralım kesilmis soğanımızı da ilave ederek hepsini biraz daha kavuralım doğranmış maydonozumuzu ilave edip yine tuz karabiber koyup karıştırıp harcımızı soğuması için bir kenara koylum.
Oda sıcaklığında olan milföy hamurumuzun içerisine yaptığımız harcımızdan orta kısmına koyup muska seklinde kapatalım.Fırın tepsisine dizelim.1,yumurta sarısını çırpıp bir fırçayla böreklerimizin üzerine sürelim 180 derece ısınmış fırında böreklerimizin üzeri pembeleşinceye kadar bekleyelim. kabarmış pembeleşmiş böreklerimiz yemeye hazir.
|