Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > MANTARLI KUZU PİRZOLASI (1 adet - 63,930 defa bakıldı)

MANTARLI KUZU PİRZOLASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


MANTARLI KUZU PİRZOLASI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62426
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2011
1,927 defa indirildi / yazdırıldı




8 kuzu pirzolası
2 çorba kaşığı rafine yağ
1 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
500 gr domates (kabukları soyulup iri doğranmış)
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı domates salça
8 yuvarlak, kızarmış ekmek (her biri 7,5 cm çapında)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
8 büyük mantar (sapsız, temizlenmiş)
1/2 su bardağı et suyu

Rafine yağı orta ateşte, büyük bir tencerede kızdırıp, soğan ve sarımsağı koyunuz. Arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar kavurunuz.
Domates, defne yaprağı, tuz, biber ve domates salçasını katıp, ağır ateşte 30 dakika (domates sosu çok koyu olursa biraz su ekleyiniz) pişiriniz.
Bu arada, kızarmış ekmekleri servis tabağına dizip, sıcak tutunuz.
Tereyağı orta sıcaklıkta büyük bir tavada kızdırıp, mantarları koyunuz. Arasıra karıştırarak 3-4 dakika, mantarlar yumuşak olana kadar pişiriniz. Delikli kepçeyle mantarları çıkarıp, kağıt peçete üstünde yağlarını süzdürerek sıcak tutunuz.
Pirzolaları tavaya koyup her iki yanlarını 5-6 dakika, yumuşak oluncaya kadar (ama içleri hafifçe pembe kalmalıdır) kadar kızartınız. Pirzolaları tavadan çıkarıp kızarmış ekmeklerin üstüne koyunuz. Her pirzolanın üstüne pişirdiğiniz mantarlardan koyup sıcak tutunuz.
Et suyunu tavaya döküp, bir tahta kaşıkla tavanın dibinde kalan kahverengi parçaları da kazıyarak, birlikte karıştırınız. Ateşin altını açıp, et suyunu yarısını çekene kadar kaynatınız. Tavayı ateşten alıp, et suyunu domates sosunun kaynadığı tencereye ekleyiniz. Ateşi kısıp 5 dakika daha, arasıra karıştırarak pişiriniz. Defne yaprağını çıkarıp atınız. Tencereyi ateşten indirip, sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltarak, pirzolalarla birlikte servis ediniz.






MANTARLI KUZU PİRZOLASI Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet MANTARLI KUZU PİRZOLASI 63,930 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort