http://www.hurriyet.com.tr
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı galeta unu
6 dilim tost ekmeği
6 dilim jambon
10 adet mantar
25 gram margarin
150 gram peynir (kaşar, dil, çedar veya beyaz)
Kızartmak için sıvı yağ
Mantarları temizleyin ve bir kaşık zeytinyağı ile soteleyin. Bu karışıma jambonları, peynirleri, tuzu, karabiberi ve margarini ekleyerek blender'dan geçirin. İçine iki yumurtanın akını ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı tost ekmeklerinin üzerine dağıtın. Üç dilim tost ekmeğinin üzerine diğer üç dilim ekmeği mantarlı kısımları üst üste gelecek şekilde kapatın. Hazırladığınız üç adet tostu ortalarından ikiye bölerek toplam altı adet üçgen tost elde edin. Bu tostları önce yumurta sarısına, ardından galeta ununa bulayın. Sıvı yağda iki tarafını da kızartın.
|