500 gr mısır
4 kaşık margarin
1 kuru soğan
2 kaşık un
4 bardak süt
3 bardak et suyu
15 adet mantar
3 diş sarımsak
Dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
Margarini eritip içine soğan, sarmısak ve mantarları ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Unu ilave edip iki dakika daha kavurun. îki bardak su koyup, sürekli karıştırarak unun topaklanmasını önleyin. Sonra kalan suyu ilave edin. Baharatları da koyduktan sonra kaynayana kadar karıştırın. Mısırdan üç yemek kaşığı ayırın. Kaynayan çorbaya ılıttığınız sütü ve kalan mısırları ilave edin. Çorbayı mikserle püre haline getirin. Hafif ateşte beş dakika pişirin. En son, içine ayırdığınız mısır tanelerini ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra kaselere alıp servis yapın.
|