OMELLETTES AUX CHAMPIGNONS
2 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar
1/2 tatlı kaşığı yağ
1 çorba kaşığı ayranı alınmış tereyağı
Az tuz
2 veya 3 adet yumurta
Yarım kaşık yağla mantarı bir iki dakika orta ateşte sote yapınız
Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu ilâve ediniz, bîr çatalla hafif çırpıp beyazını birbirine karıştırınız
Omlet tavasına ayranı alınmış yağı koyup kızdırınız, mantarı ve yumurtaları İlâve ediniz
Sol elinizle tavanın sapını tutup sağ elinizle çatalla yumurtayı karıştırınız, koyulaşmaya başlayınca tavayı öne dğoru eğiniz
Çatalla tavanın sapının Önünden omleti öne doğru kıvırınız
Ön kısmını da kıvrılmş kısma doğru kıvırıp alt üst çevirip servis ediniz
|