15-20 adet mantar
1 su bardağı bulgur
30 yaprak pazı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Sos için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Pazı yaprakları kaynar suda 3 dakika tutulur ve çıkarılır, soğuk sudan geçirilir. İnce kıyılmış soğan, tuzla ovularak gevşetilir. Üzerine çiğden ince doğranmış mantar ve diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. Pazının damarlı kısmı üste gelecek şekilde serilir. Üst kısmına iç konur, sağdan ve saoldan katladıktan sonra rulo yapılır, tencereye dizilir. Sos malzemesi karıştırılır, sarmaların üzerine gezdirilir. Kapak kapatılır, orta ateşte yarım saat pişirilir.
|