Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ciğerli Pilav Tarifleri > Mantarlı Pilav (32 adet - 2,153,029 defa bakıldı)

Mantarlı Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantarlı Pilav

berzan47
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.06.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc24363
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008
2,615 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
2 su bardağı pirinç
500 gr. mantar
3 çorba kaşığı tereyağ
3,5 bardak et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Et suyu ve iki kaşık tereyağla sade pilavı pişirin. Mantarları nemli bir bezle örselemeden silip yıkayarak, iri iri doğrayın. Bir tavada 1 kaşık tereyağını ısıtın ve mantarları koyun. Tuz ve karabiberini ilave edip mantarlar bıraktığı suyu çekinceye kadar hafifçe kızartarak pişirin.
Mantarları dibi yuvarlak bir tencereye döşeyip üzerine pişirdiğiniz pilavı boşaltın ve bastırarak yassıltın. Çok hafif ateşte 10 dakika demlendirin.
Kabı yuvarlak ve düz yüzeyli bir dağıtım tabağına ters çevirerek servis yapın.


Mantarlı Pilav

pırıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc22921
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2008
2,731 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
200 gr. mantar
2 adet orta boy soğan
1'er çorba kaşığı kuş üzümü ve dolmalık fıstık
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yenibahar
Tuz

Bir tencereye sıvıyağı, ince ince doğradığınız soğanları ve fıstıkları koyup hafifçe kavurun. Mantarları yıkayıp dilimleyin ve soğanlara ilâve edip hafif ateşte mantarlar kendi suyunu çekinceye kadar pişirin. Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın ve tencereye dökün. Tuzu, kuş üzümlerini ve yeni baharı pirincin üzerine katıp karıştırın. 3 su bardağı sıcak su ilâvesiyle pilavı kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.


Mantarlı Pirinç Pilavı

eminem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2008
Mesajlar: 38
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc20817
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2008
3,899 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
1 su bardağı küçük doğranmış mantar
1 çorba kasığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Tencereye 5 su bardağı su, tuz ve yağ koyup kaynatınız. Pirinci ilave ediniz. Pirincin yumuşamasına yakın mantarları katınız, bir müddet beraber pişirip demlendiriniz.


Mantarlı Pilav

Zümrüt
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.08.2007
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc17039
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2007
2,807 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
1,5 çay bardağı sıvıyağ
7-8 adet tavuk ciğeri
3 su bardağı su
Üzeri İçin;
10-12 adet mantar
5 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı çamfıstığı

Pirinç yarım saat ıslatılır. Tencereye yağ konur, ısınınca doğranmış tavuk ciğeri eklenir, pişince pirinç katılır kavrulur tuz ve su konur, pişirilir, başka bir tencereye yağ konur sırasıyla fıstık, ince doğranmış biber ve mantar kavrulur. Kasenin dibine mantarlı karışım konur, sonra hazırlanan pilav bastırarak yerleştirilir, servis tabağına ters çevrilir.


Mantarlı Pirinç Pilavı

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12079
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2007
6,034 defa indirildi / yazdırıldı




3 bardak pilavlık pirinç
4.5 bardak tavuk suyu veya et suyu
1 bardak tereyağı
1 baş soğan
300 gram mantar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 limon

Pirinç, et suyu veya tavuk suyu, tereyağı ve tuzla bir pilav pişirmeli. Pilâv pişerken mantarları temizlemeli ve nemli temiz bir çuval parçasıyle üzerlerindeki zarları giderip dilimleyerek limonlu su içine atmalı.
Zeytinyağıyla rendelenmiş soğanı bir kuşaneye koyup soğanları kavurmalı. Soğanlar pembeleşince mantarları iyice yıkamalı ve kuşaneye boşaltmalı. Tuzunu ve biberini serptikten sonra vakit vakit karıştırarak mantarları pişirmeli. Pilâv pişince mantarları içine dökmeli. Birlikte harmanlamalı ve demlenmeye bırakmalı. Pilâv demlenince servis yapmalı.


Mantarlı Pilav

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc9821
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
2,902 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
250 gr. mantar
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
tuz.

Yapılışı: Bir tencerenin içinde margarini eritin, buna rendelenmiş soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Mantarın tepelerini kesin ve küçük parçalar halinde keserek limonlu suya atın. Bu suda yıkadıktan sonra tekrar düz su ile yıkayın ve süzdükten sonra, soğanlara ilave ederek, 5 dakika karıştırmak suretiyle kavurun. Diğer tarafta salçayı 2 çay bardağı su ile sulandırın. Salçayı mantara ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak, mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Mantarları bir süzgeç ile tencereden alın ve önceden pişirmiş olduğunuz sıcak pilava mantarları ilave ederek, pilavı karıştırın. Sonra pilavı pasta tenceresine boşaltın. Kalıbın şeklini alabilmesi için pilavı kaşık ile biraz bastırmanız gerekecektir. Sonra servis tabağına pasta kalıbını ters çevirin. Ortada kalan boşluğa küçük yuvarlak sulu köfteyi yerleştirin ve hemen servis yapın.


Mantarlı Pilav

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7517
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2006
2,736 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuru soğan
250 gram mantar
2 su bardağı pirinç
3,5 kaşık tereyağı
3,5 bardak et suyu
3 dal nane
Tuz
Karabiber

Pirinci sıcak su ve tuz ile ıslatın. Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritin. İçine ince doğranmış soğanı, mantarı ilave edip kavurun. Biraz su ekleyip 20 dakika pişirin. Kalan tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin orta ateşte kavurun. İçine et suyu, tuz ve karabiber ekleyip kaynatın. Suyunu çekmeden önce mantarlı karışımı ekleyin 5-6 dakika kısık ateşte dinlendirin. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.


Mantarlı Pilav

Başarısız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.05.2006
Mesajlar: 59
Şehir: Muş
Kısa URL: https://ml.md/lc4095
Gönderme Tarihi: 25.May.2006
2,968 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 Adet Sogan
1 Yemek Kasigi Sivi Yag
100 gr. Pirinç (1/2 su bardagi)
400 gr. Mantar
1+1/2 Su Bardagi Et Suyu
2 Yemek Kasigi Kasar Peyniri (rendelenmis)
Kiyilmis Maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ
Sogani kiyin, sivi yagda pembelestirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
Mantarlari ince ince dograyin. Et suyu ile pirince ilave agzini kapatin. Pilavi 20 dakika kisik ateste pisirin.
Tuz, karabiber ile tatlandirin. Üzerine peynir ve maydanoz serpistirip servis yapin.


Mantarlı Pilav

oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc2645
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,152 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak pirinç
3 bardak su
2 yemek kaşığı un
1 bardak süt
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gr mantar
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

Önceden ıslatılan pirinci , 3 bardak suda pişirin. Mantarları küçük küçük doğrayın ve haşlayın. Süt, un ve yumurtayı karıştırıp, mantarları içine atın. Tuz, limon suyu ve karabiberi ekleyin. Bir süre karıştırarak kaynatın. Mantarlı sosu pilavın üzerine dökün ve bir süre bekledikten sonra servis yapın.


Mantarlı Pilav

oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc2644
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,179 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr mantar temizlenir ince kıyılır
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuş üzümü (önceden ayıklanmış yıkanmış)
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı (silme) yeni bahar
1 çay kaşığı (silme) karabiber
1 çay kaşığı (silme tarçın, arzuya göre tuz)
3 su bardağı et suyu veya kaynar su
1 kuru soğan

3 kaşık tereyağı eritilir. Mantarlar kurulanmış olarak yağda kızartılır. İnce doğranmış soğan ilave edilir. Kararana kadar kavrulur, kararınca bademler ve fıstıklar ilave edilir, hep beraber yakmadan kızartılır. Önceden kaynar suda soğuyuncaya kadar bekletilen pirinçler süzgece konulur el hareketiyle musluğun altında su temiz akana kadar durulanır, süzülür. Bu süzülmüş pirinçler tencereye konularak bütün malzemeler biraz daha kavrulur. 3 su bardağı et suyu veya kaynar su konulur. Tuz, şeker, yenibahar, tarçın ve karabiber konulur bir kere karıştırılır. Kuvvetli ocakta kaynayınca tutulur, ateş kısılır. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir. Yarım saat de demlendirilir. Servis tabağına alınır. Üzerine yaz ise taze reyhan kış ise kuru reyhan 1 tatlı kaşığı serpilir, servis yapılır.


Mantarlı Pilav

oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc2643
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,344 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
1 paket mantar
1/2 demet dereotu
1 orta boy soğan
Tuz
Tereyağı
Su

İlk önce soğanı ince ince doğrayın ve tereyağında kavurun. Üzerine yıkanıp dilimlenmiş mantar ve bir miktar tuz ilave edip pişirin. Bu arada pirinçler nişastası gidene kadar güzelce yıkayın sonra tereyağında biraz kavurun. Üzerine su ve pişirdiğiniz mantarları ilave edip bir kere karıştırın.
Pirincin pişmesine yakın kıyılmış dereotu ilave edin. Piştikten sonra kapağının arasına kağıt havlu kapatıp 5 dakika dinlendirin.


ML® Vezir Pilavı için tıklayın


Mantarlı Pilav

oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc2642
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,187 defa indirildi / yazdırıldı




1 bardak haşlanmış pirinç (et suyu ile pişirilmiş)
100 gr. taze mantar
2 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı bitkisel yağ

Dilimlediğiniz mantarları ve ince ince doğradığınız soğanı yağ ile tavada pişirin. Pirinci ekleyip 2-3 dakika ısınana kadar karıştırarak pişirin.


ML® Mantarlı Pilav için tıklayın






Mantarlı Pilav Tarifleri Ciğerli Pilav Tarifleri



(32 adet Mantarlı Pilav 2,153,029 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort